Wachtwoord vergeten?

Uitnodigingen maken voor een kinderfeestje

kaartje greetz

Eén van de voorbereidingen bij het organiseren van een kinderfeestje is het maken en versturen van de uitnodigingen. Maar hoe doe je dit, hoe kom je aan kaarten en wat zet je er precies op. We helpen je een eindje op weg. Hoe kom je aan een uitnodigingskaart voor kinderfeestjes? Op dit moment zijn er eigenlijk twee opties. Vroeger werden kaartjes zelf gemaakt, maar nu kiezen de meeste ouders voor het kopen van standaardkaarten (1) of het zelf ontwerpen van een kaart bij een gespecialiseerde kaartenwinkel (2).

voetbalkaartje

De bekende standaard uitnodigingskaarten kun je het best kopen in een cadeauwinkel of boekenwinkel, zoals de AKO en de Bruna. In de overzichtelijke kaartenrekken kun je samen met je kind één of meerdere leuke uitnodigingskaarten uitzoeken. Ook online kun je op kaartenwebsites uitnodigingskaarten vinden. Deze kun je direct versturen naar de gasten, maar je kunt ook een stapeltje naar jezelf sturen, zodat je de kaarten thuis kunt beschrijven. Het scheelt je een hoop postzegels als je zelf kaarten uitdeelt in de straat en op de school. Een andere optie is om zelf een kaartje te ontwerpen. Bij online kaartenwinkels kun je zelf kaarten ontwerpen, door eigen foto’s te gebruiken. Erg origineel om zo een unieke uitnodiging te maken, met een foto van de jarige. Een ander voordeel is dat je teksten voor op de kaart maar één keer hoeft te schrijven. Net als bij de bestellingen van standaardkaarten op internet, kun je het best de kaarten naar je eigen adres sturen en zelf (zonder de vele dure postzegels) uitdelen. Maak de tekst in de kaart zo op, dat je enkel nog de naam van de gast met pen toevoegt.

Je kunt je uitnodigingskaart onder andere ontwerpen bij Greetz. Wat moet je op de uitnodiging zetten? Na het uitkiezen of ontwerpen van de kaart is de inhoud uiteraard net zo belangrijk. Want wat zet je precies op de kaart, zodat (de ouders van) de gasten precies weten wat van hun wordt verwacht. Een korte checklist:

  • Wanneer is het feestje? *
  • Hoe laat begint en eindigt het feestje? 
  • Adres – zodat ouders hun kinderen kunnen afzetten?
  • Zijn de ouders welkom op het feestje?
  • Moeten kinderen iets meenemen? Bijvoorbeeld zwemspullen.
  • Adres – zodat ouders hun kinderen kunnen afzetten?
  • Worden de kinderen naar huis gebracht als het feestje is afgelopen?
  • Wordt er voor de lunch of avondeten gezorgd?
  • Geef telefoonnummer / email voor vragen en afmeldingen
  • Laat weten dat ouders terecht kunnen bij je voor cadeausuggesties.

kaatje greetz 3

Belangrijk! Wees op tijd met het versturen van de uitnodigingen. Het zou jammer zijn als kinderen niet kunnen komen, omdat ze iets anders hebben ingepland. Succes met het maken van de kaartjes!